Profil

Jeg hedder Dorthe Bjørkvig, og jeg er uddannet komplimentærer behandler som Biopat/naturopat ibm, kostvejleder, øreakupunktør, vegatester og fysiurgisk massør. Jeg underviser på Institut for Biologisk Medicin i øreakupunktur, er i bestyrelsen i foreningen for biopater/naturopater og så tager jeg ud til 2 forskellige helsekostbutikker for, at lave en mini sundhedslyse. Jeg arbejder deltid i en helsekostbutik i Kolding. Jeg har lige så langt jeg kan huske tillbage, været interesseret i hvordan kroppen fungerer både fysisk og psykisk. Jeg har været nysgerrig på hvad det er der gør os syge og hvad der kan gøre os raske igen.

Da jeg havde arbejdet i ca 9 år som socialpædagog, tog jeg en massør uddannelse og blev lægeeksamineret massør. Jeg brugte massagen i mit arbejde som socialpædagog og i klinik. Jeg tog i den forbindelse anatomi, fysiologi og sygdomslære på sygepleje niveau. Jeg fandt så ud af, at jeg ville have mere viden omkring kostens betydning for kroppen.  Jeg undersøgte mulighederne for at uddanne mig til kostvejleder og fandt ud af at Kostakademiet i Hover havde en meget seriøs og grundig uddannelse med nogle af landets bedste og anderkendte lærer.

Kostvejledning
Jeg synes, det er meget spændende at se, hvordan en omlægning af kosten kan give overskud og velvære til det enkelte menneske. Jeg bliver meget inspireret af at læse om den nyeste forskning, samt tage på kurser og til foredrag om kost/kosttilskud og betydningen, det har for kroppen og vores livskvalitet.

Øreakupunktur
Jeg er meget betaget af den virkning øreakupunkturen kan give. Jeg har selv fået en del behandlinger, er blevet hjulpet godt og har fået det meget bedre, end jeg havde før. Derfor ser jeg det som en virkelig god mulighed at kombinere denne behandling med en af de to andre behandlingsformer.

Sidebar

Om klinikken

Min klinik har fået navnet “Helseklinikken Malou”, da jeg har opkaldt den efter mit første barnebarn, Malou.

  • Uddannet massør fra Midtjysk Massageskole
  • Arbejdet som massør siden 1996, både indenfor handicap massage og på en klinik for fodpleje, massage og hudpleje
  • Uddannet kostvejleder fra Kostakademiet i Hover i 2011, og har siden da arbejdet med kostvejledning
  • Kursus i øreakupunktur fra Akupunktur Akademiet i Århus i 2013
  • Uddannet Biopat/naturopath ibm fra Institut for Biologisk Medicin 2016
  • Underviser i øreakupunktur på Institut for Biologisk Medicin siden 2016

Jeg ved, at hvis vi dagligt lever en sund livsstil med en sund og alsidig kost, motion og mentale pauser, giver vi kroppen den bedste mulighed for at være i balance og dermed mindskes risikoen for at få livsstilsygdomme og forskellige ubehagelig symptomer.

Dette kan f.eks. være fordøjelsesproblemer, allergi, hudproblemer, bihulebetændelse, inflammatoriske tilstande, hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær og uforklarlige smerter i musklerne.